Evangeli segons Mateu 20


    1 »Perquè amb el Regne del cel passa com amb un propietari que va sortir de bon matí a llogar treballadors per a la seva vinya. 2 Després de fer tractes amb ells per un jornal d’un denari, els envià a la seva propietat. 3 Va tornar a sortir cap a mig matí, en veié d’altres que s’estaven a la plaça sense feina 4 i els digué:
»—Aneu també vosaltres a la meva vinya i us donaré el que sigui just.

    5 »Ells hi van anar. Cap a migdia i cap a mitja tarda va sortir una altra vegada i va fer el mateix. 6 Encara va sortir cap al final de la tarda, en va trobar d’altres i els digué:
»—Per què us esteu aquí tot el dia sense fer res?

    7 »Ells li responen:
»—És que ningú no ens ha llogat.
»Els diu:
»—Aneu també vosaltres a la meva vinya.

    8 »Quan va arribar el vespre, l’amo de la vinya va dir a l’encarregat:
»—Crida els treballadors i paga’ls el jornal. Comença pels qui han arribat darrers i acaba pels primers.

    9 »Vingueren, doncs, els qui havien començat a treballar al final de la tarda i van cobrar un denari cada un. 10 Quan va tocar als primers, es pensaven que cobrarien més, però també van rebre un denari. 11 Mentre cobraven, murmuraven contra el propietari 12 i deien:
»—Aquests darrers han treballat només una hora i els pagues igual que a nosaltres, que hem hagut de suportar el pes de la jornada i la calor.

    13 »L’amo va respondre a un d’aquests:
»—Company, jo no et faig cap injustícia. ¿No havíem fet tractes per un denari?
14 Doncs pren el que és teu i ves-te’n. A aquest darrer li vull donar igual que a tu. 15 ¿Que no puc fer el que vull amb el que és meu? ¿O és que veus amb mals ulls que jo sigui generós?
    16 »Així, els darrers passaran a primers, i els primers, a darrers.

Evangeli segons Mateu 20