Salutació


    1 Pau, presoner per causa de Jesucrist, i el germà Timoteu, a Filèmon, el nostre estimat col·laborador, 2 a la germana Àpfia, a Arquip, company nostre en el combat, i a l’església que es reuneix a casa teva. 3 Us desitgem la gràcia i la pau de part de Déu, el nostre Pare, i de Jesucrist, el Senyor.

Acció de gràcies i pregària per Filèmon


    4 Dono gràcies al meu Déu i sempre faig memòria de tu en les meves pregàries, 5 ja que sento parlar de l’amor i de la fe que tens per Jesús, el Senyor, i a favor de tot el poble sant. 6 Demano que la generositat de la teva fe sigui prou eficaç perquè donis a conèixer tot el bé que podem fer pel Crist. 7 Germà, he tingut una gran alegria i un gran consol quan he sabut que el teu amor ha alleujat els cors dels sants fidels.

Súplica a favor d’Onèsim


    8 Per això, encara que tindria en el Crist tota la llibertat de manar-te el que has de fer, 9 prefereixo demanar-t’ho en nom de l’amor. Jo, Pau, ancià com soc, i ara, a més, presoner per causa de Jesucrist, 10 et faig una súplica a favor d’Onèsim, el meu fill, que he engendrat en la fe estant a la presó. 11 En altre temps ell et va ser inútil, però ara ens és ben útil a tu i a mi. 12 Te’l torno a enviar, com si t’enviés el meu propi cor. 13 M’hauria agradat de retenir-lo al meu costat, perquè em servís en lloc teu mentre soc a la presó per causa de l’evangeli, 14 però no he volgut fer res sense el teu consentiment: no desitjaria que fessis aquest favor per força, sinó de bon grat.
    15 Qui sap si Onèsim es va separar un moment de tu perquè ara el recobris per sempre! 16 I no ja com un esclau, sinó molt més que un esclau: com un germà estimat. Ho és moltíssim per a mi, i molt més ho ha de ser per a tu, tant humanament com en el Senyor.
    17 Per tant, si em tens per company en la fe, rep-lo com si fos jo mateix. 18 I si t’ha perjudicat o et deu alguna cosa, carrega-ho al meu compte. 19 Jo, Pau, t’escric ara amb la meva pròpia mà: t’ho pagaré jo mateix, tot i que podria recordar-te el deute que tens amb mi, i que és la teva mateixa persona. 20 Sí, germà, fes que en el Senyor pugui rebre de tu aquest benefici. Per amor de Crist, dona al meu cor aquest descans!
    21 T’escric confiant en la teva obediència, segur que faràs encara més del que et demano. 22 D’altra banda, prepara’m allotjament, perquè espero que les vostres oracions obtindran que us sigui retornat.

Cloenda


    23 Et saluden Èpafres, company meu de presó en Jesucrist, 24 Marc, Aristarc, Demes i Lluc, els meus col·laboradors.
    25 Que la gràcia de Jesucrist, el Senyor, sigui amb el vostre esperit.