1 Fills, obeïu els vostres pares, com vol el Senyor. És just que ho feu així. 2 Honra el pare i la mare. Aquest és el primer manament que va acompanyat d’una promesa; i la promesa és: 3 així seràs feliç i tindràs llarga vida a la terra.
    4 Pares, no irriteu els vostres fills: eduqueu-los i instruïu-los tal com faria el Senyor.
    5 Esclaus, obeïu amb temor i respecte els vostres amos d’aquest món, amb un cor senzill, tal com tots obeïm el Crist, 6 i no tan sols per acontentar-los quan us vigilen, sinó com esclaus del Crist que fan de tot cor la voluntat de Déu. 7 Serviu de bon grat, com qui serveix el Senyor i no pas els homes. 8 Penseu que cadascú, tant si és esclau com si és lliure, rebrà del Senyor la recompensa pel bé que haurà fet.
    9 Amos, tracteu els esclaus de la mateixa manera. Deixeu de banda les amenaces. Penseu que, tant ells com vosaltres, teniu l’amo en el cel, i ell no fa distinció de persones.

Recomanacions a tothom


    10 Finalment, deixeu-vos enrobustir pel Senyor i per la seva força poderosa. 11 Revestiu-vos amb l’armadura que Déu us dona per a poder fer front als atacs astuts del diable. 12 Perquè no ens toca de lluitar contra realitats humanes, sinó contra les potències i les autoritats, contra els qui dominen aquest món de tenebres, contra els esperits malignes que són a les regions celestials. 13 Poseu-vos l’armadura que Déu us dona i així, en aquell dia dolent, sereu capaços de resistir i de mantenir-vos ferms fins a la fi. 14 Estigueu a punt, doncs! Poseu-vos el cinturó de la veritat, revestiu-vos amb la cuirassa de la justícia, 15 estigueu ben calçats, a punt per a anunciar l’evangeli de la pau. 16 Poseu-vos sobretot l’escut de la fe, capaç d’apagar tots els dards encesos del Maligne. 17 Preneu el casc de la salvació, i l’espasa de l’Esperit, que és la paraula de Déu.
    18 Pregueu en tota ocasió, moguts per l’Esperit, amb oracions i súpliques; vetlleu amb constància intercedint a favor de tot el poble sant 19 i a favor meu, perquè em vinguin als llavis paraules valentes per a fer conèixer el misteri de l’evangeli, 20 del qual soc un ambaixador encadenat. Pregueu perquè en parli amb valentia, tal com és la meva obligació.
    21 Vull que també vosaltres conegueu la meva situació, el que ara faig. Us informarà de tot l’estimat germà Tíquic, servidor fidel en el Senyor. 22 Us l’he enviat precisament perquè tingueu notícies nostres i els vostres cors quedin confortats.
    23 Desitgem als germans pau, amor i fe de part de Déu, el Pare, i de Jesucrist, el Senyor. 24 Que la gràcia sigui amb tots els qui estimen Jesucrist, el nostre Senyor immortal.