Ester es presenta al rei


    1 Al cap de tres dies, Ester es va posar els vestits reials i es quedà dreta a l’atri interior del palau, davant la sala de recepcions. El rei s’estava assegut al tron del fons de la sala, enfront mateix de l’entrada. 2 En veure la reina Ester dreta a l’atri, li concedí el seu favor i estengué damunt d’ella el ceptre d’or que tenia a la mà. Ella es va acostar i va tocar la punta del ceptre. 3 Llavors el rei li va preguntar:
—Què et passa, reina Ester? Què demanes? Et donaré ni que sigui la meitat del meu regne.

    4 Ester va respondre:
—Si al rei li sembla bé, que vingui avui amb Aman al convit que li he preparat.

    5 El rei va ordenar que cridessin immediatament Aman per complaure Ester, i tots dos van acudir al convit que Ester havia preparat.
    6 Mentre bevien, el rei va dir a Ester:
—Demana el que vulguis i t’ho donaré. Et concediré ni que sigui la meitat del meu regne.

    7 Ester va respondre:
—Què demano? Quin és el meu desig?
8 Doncs, si gaudeixo del favor del rei, si al rei li sembla bé de donar-me el que demano i de concedir-me el que desitjo, que torni amb Aman al convit que els prepararé, i demà donaré una resposta al rei.

Aman vol penjar Mardoqueu


    9 Aquell dia, Aman se’n va anar molt content i feliç. Però, així que va veure Mardoqueu a l’entrada del palau reial i va adonar-se que ell no s’aixecava ni es movia en senyal de respecte, s’omplí d’indignació. 10 Tot i això, es va contenir i, quan hagué arribat a casa seva, va fer venir els seus amics i Zèreix, la seva dona. 11 Els va parlar de la seva esplèndida riquesa, dels nombrosos fills que tenia i de com el rei l’havia distingit amb un lloc superior al dels governants i funcionaris reials. 12 I va afegir:
—Fins i tot la reina Ester no ha invitat ningú més que a mi per a acompanyar el rei en el convit que havia preparat, i també m’ha tornat a convidar per a demà, a anar-hi amb el rei.
13 Però res d’això no em satisfà mentre vegi Mardoqueu, el jueu, assegut a la porta del palau reial.
    14 La seva dona i tots els seus amics li van proposar que fes preparar una forca de vint-i-cinc metres d’alt. De bon matí podria demanar al rei que hi pengessin Mardoqueu i després, ben satisfet, podria acompanyar el rei al convit.
La proposta va plaure a Aman, i va fer preparar la forca.