Derrota de Gog


    1 »Tu, fill d’home, profetitza contra Gog. Digues: “Això t’anuncia el Senyor Déu: Aquí em tens contra tu, Gog, cap suprem de Mèixec i Tubal. 2 Et portaré on vulgui, t’arrossegaré, et conduiré, et faré venir i, des de l’extrem inaccessible del nord, et faré atacar les muntanyes d’Israel. 3 Trencaré l’arc que tens a la mà esquerra i et faré caure les fletxes de la mà dreta. 4 Moriràs amb tots els teus batallons i la multitud de pobles aliats teus, a les muntanyes d’Israel; us donaré als voltors, als ocellots de tota mena i a les bèsties salvatges perquè us devorin. 5 Moriràs a camp ras, perquè jo ho he anunciat. Ho diu el Senyor Déu. 6 Calaré foc al país de Magog i a les costes llunyanes, on la gent viu confiada. Llavors sabran que jo soc el Senyor. 7 Faré conèixer el meu sant nom enmig d’Israel, el meu poble, i no deixaré que el profanin mai més. Llavors els altres pobles sabran que jo, el Senyor, el Sant, soc a Israel. 8 Mira, tot això ja s’acosta i es complirà. Aquest és el dia de què he parlat. Ho dic jo, el Senyor Déu. 9 Llavors els habitants de les ciutats d’Israel sortiran, encendran foc i l’alimentaran amb armament: escuts i rodelles, arcs, fletxes, dards i llances. Podran alimentar aquell foc durant set anys. 10 La gent no haurà de recollir llenya pel camp ni en tallarà dels boscos, perquè per a mantenir el foc en tindran prou amb el material de guerra.
»Espoliaran els qui abans els havien espoliat a ells, saquejaran els qui abans els havien saquejat a ells. Ho dic jo, el Senyor Déu.”

    11 »Quan arribarà aquell dia, donaré a Gog per sepultura un lloc famós a Israel. Serà la vall dels Vianants, a l’est del Mar Mort. La sepultura impedirà que els vianants hi passin. Allí enterraran Gog amb tota la seva tropa, i l’anomenaran la vall de la Tropa de Gog. 12 El poble d’Israel necessitarà set mesos per a enterrar-los i purificar així el país. 13 Tota la gent del poble prendrà part en aquest enterrament, i serà per a ells memorable el dia que hauré mostrat la meva glòria. Ho dic jo, el Senyor Déu. 14 Passats set mesos, encara designaran homes que recorrin constantment el país, en companyia dels vianants, per enterrar els qui hauran quedat insepults i purificar així el territori. 15 Aquests homes recorreran el país i, si un d’ells veu ossos humans, hi posarà al costat un munt de pedres, fins que els enterradors els hauran sepultat a la vall de la Tropa de Gog. 16 També la ciutat d’aquella vall s’anomenarà Amonà (que vol dir “tropa”). Així purificaran el país.
    17 »Tu, fill d’home, digues a tota mena d’ocellots i a totes les bèsties salvatges: “Això us anuncia el Senyor Déu: Veniu, reuniu-vos, aplegueu-vos de tot arreu per prendre part en el gran sacrifici de víctimes immolades per a vosaltres a les muntanyes d’Israel. Menjareu carn i beureu sang; 18 menjareu carn d’herois i beureu sang dels capitostos de la terra; tots ells seran com marrans, anyells, bocs i toros engreixats als pasturatges de Basan. 19 D’aquest sacrifici que he preparat per a vosaltres, en menjareu greix fins a atipar-vos i en beureu sang fins a embriagar-vos. 20 A la meva taula us atipareu de cavalls i de mules, d’herois i de guerrers de tota mena. Ho dic jo, el Senyor Déu.”

Resum del missatge d’Ezequiel


    21 »Mostraré a les nacions la meva glòria, i totes veuran que faig justícia i descarrego damunt d’elles el poder de la meva mà. 22 Des d’aquell dia i per sempre, el poble d’Israel sabrà que jo soc el Senyor, el seu Déu. 23 Les altres nacions comprendran que el poble d’Israel va ser deportat per la seva pròpia culpa, perquè m’eren infidels; per això els vaig girar l’esquena, els vaig deixar en mans dels enemics, i tots van caure víctimes de l’espasa. 24 Els vaig girar l’esquena tal com mereixien les seves profanacions i les seves infidelitats.
    25 »Però això anuncia el Senyor Déu: Des d’ara tindré misericòrdia del poble d’Israel, renovaré la vida dels descendents de Jacob i em mostraré gelós del meu sant nom. 26 S’avergonyiran de totes les faltes que han comès contra mi, quan habitaran en seguretat a la seva terra, sense que els torbi ningú. 27 Els faré tornar dels altres pobles, els aplegaré dels països dels seus enemics i mostraré així la meva santedat davant moltes nacions. 28 Aleshores sabran que jo soc el Senyor, el seu Déu, quan, després d’haver-los deportat enmig de les nacions, els aplegaré a la seva terra, sense deixar-ne exclòs ni un de sol. 29 No els giraré mai més l’esquena, perquè hauré infós el meu esperit al poble d’Israel. Ho dic jo, el Senyor Déu.