Missió d’Ezequiel


    1 Aquella veu em digué:
—Aixeca’t, fill d’home, que et vull parlar.

    2 Tan bon punt la veu m’hagué parlat, l’Esperit va entrar dintre meu i em feu posar dret. Aleshores vaig sentir el qui em parlava. 3 Em deia:
—A tu, fill d’home, jo t’envio als israelites, gent rebel que s’ha revoltat contra mi; tant ells com els seus pares m’han estat infidels fins avui mateix.
4 Són gent de cara endurida i de cor empedreït. Jo t’hi envio per a dir-los: “Això us anuncia el Senyor Déu.” 5 I ells, que són un poble rebel, tant si t’escolten com si no t’escolten, sabran que hi ha un profeta enmig seu. 6 Però tu, fill d’home, no tinguis por d’ells ni temis les seves paraules. Et fan la contra i et fiblen, i has de seure damunt d’escorpins, però no tinguis por del que diguin ni t’espantis al seu davant: són un poble rebel. 7 Comunica’ls les meves paraules tant si t’escolten com si no t’escolten: són uns rebels. 8 En canvi, tu, fill d’home, escolta el que et dic. No siguis rebel com aquest poble, que és rebel. Obre la boca i menja’t això que et dono.
    9 Llavors vaig veure una mà que m’oferia un llibre en forma de rotlle. 10 El desplegà davant meu: estava escrit a banda i banda i era ple de lamentacions, gemecs i planys.