1 Tan bon punt Jeremies acabà de comunicar al poble totes les paraules del Senyor, el seu Déu, que el mateix Senyor, Déu del poble, li havia encarregat de dir-los, 2 Azarià, fill d’Oixaià, Johanan, fill de Caréah, i tots els homes insolents van dir a Jeremies:
—No és veritat, això que dius! El Senyor, el nostre Déu, no t’ha encarregat pas que ens diguis: “No aneu a viure a Egipte.”
3 És Baruc, fill de Nerià, el qui t’esperona contra nosaltres, perquè caiguem en mans dels caldeus i ens matin o ens deportin a Babilònia.
    4 Johanan, fill de Caréah, els altres oficials de l’exèrcit i la resta de la gent no van fer cas del Senyor, que els deia: «Quedeu-vos al país de Judà.» 5 Johanan, fill de Caréah, i els altres oficials s’endugueren tota la resta de Judà que havia tornat dels països on s’havien dispersat, 6 els homes, les dones, les criatures, les filles del rei i tots els qui Nebuzaradan, cap de la guàrdia, havia confiat a Guedalià, fill d’Ahicam, fill de Xafan, i també el profeta Jeremies i Baruc, fill de Nerià. 7 Desobeint el Senyor, es van refugiar al país d’Egipte i arribaren a Dafne.

Profecia contra Egipte


    8 A Dafne, el Senyor va comunicar la seva paraula a Jeremies. Li digué:
    9 —En presència de la gent de Judà, agafa pedres grosses i enfonsa-les dins l’argila de la bòbila que hi ha a l’entrada del palau del faraó a Dafne. 10 Després digues-los: “Això diu el Senyor de l’univers, Déu d’Israel: Jo faré venir el meu servent Nabucodonosor, rei de Babilònia. Sobre les pedres que aquí he enfonsat, jo hi col·locaré el seu tron, i ell hi estendrà el seu dosser. 11 Vindrà i vencerà el país d’Egipte: els destinats a morir, moriran; els destinats a la captivitat, seran fets captius; els destinats a l’espasa, moriran per l’espasa. 12 Jo calaré foc als temples dels déus d’Egipte, i ell incendiarà els temples i s’endurà captius els seus déus. Netejarà el país d’Egipte, com un pastor neteja de puces el vestit, i en tornarà sa i estalvi. 13 Esmicolarà els obeliscos del temple del Sol, que hi ha al país d’Egipte, i incendiarà els temples dels déus d’Egipte.”