Carta a l’església d’Efes


    1 »A l’àngel de l’església que hi ha a Efes, escriu-li:
»“Això diu el qui té a la mà dreta les set estrelles i es passeja enmig dels set lampadaris d’or:

    2 »Conec les teves obres, el teu esforç i la teva constància. Sé que no pots suportar els dolents: has posat a prova els qui es diuen apòstols i no ho són, i els has trobat falsos. 3 Ets pacient i constant, i no has defallit quan has hagut de sofrir pel fet de portar el meu nom.
    4 »Però tinc contra tu que no tens l’amor que tenies primer. 5 Recorda, doncs, d’on has caigut; converteix-te i torna a obrar com abans. Si no et converteixes, vindré a trobar-te, i trauré el teu lampadari del seu lloc. 6 Tens, però, a favor teu que detestes la manera d’obrar dels nicolaïtes, que jo també detesto.
    7 »Qui tingui orelles, que escolti què diu l’Esperit a les esglésies. Al qui surti vencedor, li concediré de menjar de l’arbre de la vida que hi ha en el paradís de Déu.”

Carta a l’església d’Esmirna


    8 »A l’àngel de l’església que hi ha a Esmirna, escriu-li:
»“Això diu el primer i el darrer, el qui era mort i ha tornat a la vida:

    9 »Conec la tribulació que passes i la teva pobresa, encara que, de fet, ets ric. Sé com t’injurien els qui es diuen jueus i no són res més que una sinagoga de Satanàs. 10 No tinguis cap por dels sofriments que t’esperen. El diable, per provar-vos, en llançarà alguns de vosaltres a la presó, i passareu per una tribulació que durarà deu dies. Sigues fidel fins a la mort i et donaré la corona de la vida.
    11 »Qui tingui orelles, que escolti què diu l’Esperit a les esglésies. Al qui surti vencedor, la segona mort no li farà cap mal.”

Carta a l’església de Pèrgam


    12 »A l’àngel de l’església que hi ha a Pèrgam, escriu-li:
»“Això diu el qui té l’espasa esmolada de dos talls:

    13 »Conec el lloc on resideixes: Satanàs hi té el seu tron. Sé que et mantens fidel al meu nom. No vas renegar de la fe en mi, ni tan sols en els dies que Antipes, el meu testimoni fidel, va ser mort en aquesta ciutat on resideix Satanàs.
    14 »Però tinc alguna cosa contra tu: dins teu n’hi ha que segueixen la doctrina de Balaam, aquell qui ensenyava Balac a fer caure els israelites en la trampa de menjar carn sacrificada als ídols i així prostituir-se. 15 De manera semblant, dins teu també hi ha qui segueix la doctrina dels nicolaïtes. 16 Per tant, converteix-te. Si no ho fas, vindré a trobar-te de seguida i lluitaré contra ells amb l’espasa de la meva boca.
    17 »Qui tingui orelles, que escolti què diu l’Esperit a les esglésies. Al qui surti vencedor, li donaré el mannà amagat i una pedra blanca amb un nom nou inscrit que ningú no coneix, fora del qui el rep.”

Carta a l’església de Tiatira


    18 »A l’àngel de l’església que hi ha a Tiatira, escriu-li:
»“Això diu el Fill de Déu, el qui té els ulls com una flama de foc i els peus semblants a bronze brunyit:

    19 »Conec les teves obres, el teu amor, la teva fe, el teu servei i la teva constància. Sé que ara les teves obres són més nombroses que abans.
    20 »Però tinc contra tu que toleres Jezabel, aquella dona que es fa passar per profetessa: enganya els meus servents i els ensenya a prostituir-se menjant carn sacrificada als ídols. 21 Jo li he donat temps perquè es convertís, però no vol penedir-se del seu comportament libidinós. 22 Doncs mira, la llançaré al llit de la gran tribulació juntament amb els seus companys d’adulteri, si no es converteixen de la manera de viure que ella els ha ensenyat; 23 i fins i tot faré morir els fills que ella ha tingut. Així totes les esglésies coneixeran que jo penetro el cor i els pensaments i us pago a cada un segons les vostres obres.
    24 »En canvi, a vosaltres, a la resta dels qui sou a Tiatira, als qui no seguiu la doctrina d’aquella dona ni heu volgut conèixer el que ells anomenen les profunditats de Satanàs, jo us dic que no us imposaré cap més càrrega. 25 Ara bé, el que posseïu, guardeu-ho fidelment fins que jo torni.
    26 »Al qui surti vencedor, al qui es mantingui fins a la fi en la pràctica de les meves obres, li donaré poder sobre els pobles, 27 perquè els governi amb una vara de ferro com qui esmicola els gerros de terrissa. 28 Aquest és el poder que he rebut del meu Pare. Li donaré també l’estel del matí.
    29 »Qui tingui orelles, que escolti què diu l’Esperit a les esglésies.”