Investidura dels sacerdots (8-10)

Consagració d’Aaron i els seus fills


    1 El Senyor va parlar encara a Moisès. Li digué:
    2 —Pren Aaron amb els seus fills, les vestidures, l’oli de la unció santa, el vedell del sacrifici pel pecat, els dos moltons i la panera dels pans sense llevat, 3 i reuneix tota la comunitat a l’entrada de la tenda del trobament.
    4 Moisès va complir el que el Senyor li havia ordenat i va reunir tota la comunitat a l’entrada de la tenda del trobament, 5 per dir-los que anava a executar el que el Senyor li manava.
    6 Va fer acostar, doncs, Aaron i els seus fills i els va rentar amb aigua. 7 Després va posar la túnica a Aaron, li cenyí la faixa, el revestí amb el mantellet i al damunt li posà l’efod, que va subjectar amb el cinyell. 8 Al damunt va posar-li la bossa pectoral amb les sorts sagrades dels urim i tummim. 9 Acabat li posà la cinta que lliga els cabells i, a la part del davant de la cinta, va fixar-hi la plaqueta d’or amb la inscripció sagrada, tal com el Senyor li havia manat.
    10 Llavors va prendre oli de la unció santa, va ungir el tabernacle i tot el que hi havia a dins, per tal de consagrar-ho. 11 Amb l’oli aspergí set vegades l’altar; després va ungir l’altar amb tots els seus utensilis i també la pica amb el seu sòcol, per tal de consagrar-los. 12 Finalment va vessar l’oli sobre el cap d’Aaron i el va ungir per consagrar-lo. 13 També va fer acostar els fills d’Aaron, els va vestir la túnica, els va cenyir la faixa i els posà els casquets, tal com el Senyor li havia ordenat.
    14 Després va fer portar el vedell del sacrifici pel pecat, i Aaron i els seus fills li van posar les mans sobre el cap. 15 Moisès el va degollar, en va prendre sang i, amb el dit, untà els quatre angles de l’altar; així el va purificar. La resta de la sang, va vessar-la al peu de l’altar, i el consagrà amb el ritual d’expiació. 16 Prengué després tot el greix que cobreix el ventre de l’animal, la part lobular de sobre el fetge i els dos ronyons amb el seu greix, i ho va cremar tot damunt l’altar. 17 Però la resta del vedell, és a dir, la pell, la carn i els excrements, ho va cremar fora del campament, tal com el Senyor li havia ordenat.
    18 Acabat va fer portar el moltó destinat a l’holocaust, i Aaron i els seus fills li van posar les mans sobre el cap. 19 Moisès el va degollar i aspergí amb la sang els quatre costats de l’altar. 20 Va esquarterar l’animal i en va fer cremar el cap, els trossos de carn i el greix. 21 Després va rentar amb aigua els budells i les potes de la víctima i va fer cremar tota la víctima a l’altar. Era un holocaust d’olor agradable al Senyor, una ofrena consumida tota pel foc en honor d’ell, tal com el Senyor li havia ordenat.
    22 Va fer portar també l’altre moltó, el de la investidura sacerdotal. Aaron i els seus fills li van posar les mans sobre el cap. 23 Moisès el va degollar, en va prendre sang i untà el lòbul de l’orella dreta d’Aaron, el polze de la seva mà dreta i el dit gros del seu peu dret. 24 Va fer també que s’acostessin els fills d’Aaron, i els va untar amb la sang els lòbuls de les orelles dretes, els polzes i els dits grossos de les mans dretes i dels peus drets. Després va aspergir amb la sang els quatre costats de l’altar. 25 Acabat prengué les parts greixoses: la cua, el greix que cobreix el ventre, la part lobular de sobre el fetge i els dos ronyons amb el seu greix. Va prendre també la cuixa dreta. 26 De la panera dels pans sense llevat que era davant el Senyor, en prengué una coca sense llevat, una altra de pa pastat amb oli i un tortell, i ho va col·locar sobre el greix i la cuixa dreta. 27 Després va posar tot això a les mans d’Aaron i dels seus fills perquè ho oferissin davant el Senyor amb el gest de presentació. 28 Moisès ho va prendre de les mans d’Aaron i dels seus fills i ho va fer cremar a l’altar damunt la resta de l’holocaust. Era un sacrifici d’investidura sacerdotal, un sacrifici d’olor agradable, cremat en honor del Senyor. 29 Prengué encara el pit de l’animal i el presentà davant el Senyor. Aquesta va ser la part de la víctima de la investidura sacerdotal que corresponia a Moisès, tal com el Senyor li havia ordenat. 30 Moisès va prendre encara oli de la unció santa i sang de l’altar i va aspergir Aaron i els seus fills i les seves vestidures. Així van ser consagrats Aaron i els seus fills amb les seves vestidures sacerdotals.
    31 Llavors Moisès va dir a Aaron i als seus fills:
—Bulliu la carn a l’entrada de la tenda del trobament i mengeu-la allà mateix amb el pa que hi ha a la panera del sacrifici de la investidura sacerdotal, d’acord amb l’ordre que vaig rebre: “S’ho menjaran Aaron i el seus fills.”
32 La resta de la carn i del pa, la cremareu. 33 Durant set dies no sortireu de l’entrada de la tenda del trobament, fins que es compleixin aquests dies, que són els que durarà la vostra investidura sacerdotal. 34 El Senyor ha ordenat que es faci durant aquests dies el que avui s’ha fet, com a ritu d’expiació a favor vostre. 35 Per tant, quedeu-vos nit i dia, durant set dies, a l’entrada de la tenda del trobament; compliu aquests preceptes del Senyor i no morireu. Així m’ha estat ordenat.
    36 Aaron i els seus fills van fer tot el que el Senyor havia manat per mitjà de Moisès.