Èxode34


    14 »No adoris cap altre déu, * perquè el Senyor s’anomena Gelós: és el “Déu-gelós”. * 15 No facis cap pacte amb els habitants del país. Ells es prostitueixen seguint els seus déus, immolant-los sacrificis: t’invitarien a menjar de les seves víctimes, 16 casaries els teus fills amb les seves filles, i aviat, quan elles es prostituïssin seguint els seus déus, farien que també es prostituïssin els teus fills.
    17 »No et facis déus de fosa. *
    18 »Celebra la festa dels Àzims: * durant set dies menjaràs pans sense llevat, tal com t’he manat, en la data assenyalada del mes d’abib, el mes en què vas sortir d’Egipte.
    19 »Tot primer nat és per a mi. Ho són totes les primeres cries mascles del bestiar: vedells o xais. * 20 Pots rescatar la primera cria de l’ase amb un xai; però si no la vols rescatar, desnuca-la. Rescata el primogènit dels teus fills. * Que ningú no es presenti davant meu amb les mans buides. *
    21 »Tens sis dies per a treballar, però el setè reposa, tant en temps de sembra com de sega. *
    22 »Celebra la festa de les Setmanes, al començament de la sega del blat, i la festa de les Collites, a la tardor. *
    23 »Tres vegades l’any, tots els homes del teu poble es presentaran davant meu, que sóc el Sobirà, el Senyor, Déu d’Israel. 24 Si puges tres vegades l’any davant meu, que sóc el Senyor, el teu Déu, jo expulsaré les nacions del teu davant, engrandiré el teu territori i ningú no cobejarà el teu país per apoderar-se’n.
    25 »No acompanyis amb pa fermentat els teus sacrificis d’animals. * No guardis fins l’endemà res de la víctima sacrificada per la festa de Pasqua.
    26 »Porta al temple del Senyor, el teu Déu, el bo i millor dels primers fruits dels teus camps.
     »No coguis un cabridet amb la llet de la seva mare. *