Segon llibre de Samuel10


    1 Després d’això va morir el rei dels ammonites, i el va succeir el seu fill Hanun. 2 David es va dir: «Tractaré bé Hanun, fill de Nahaix, * tal com el seu pare em va tractar a mi.» David va enviar, doncs, una ambaixada a expressar-li el condol per la mort del seu pare. Quan els enviats de David van arribar al país dels ammonites, 3 els principals dels ammonites digueren a Hanun, el seu senyor:
     —¿Et penses que David t’ha enviat aquests homes per fer honor al teu pare i expressar el condol per la seva mort? ¿No és més aviat per observar i explorar la ciutat amb la intenció de destruir-la, que David ha enviat els seus ambaixadors?
    4 Llavors Hanun va agafar els enviats de David, els afaità la meitat de la barba, els tallà els vestits pel mig a l’altura de les natges i els va fer marxar. 5 Quan ho comunicaren a David, va manar que sortissin a rebre’ls, perquè aquells homes estaven molt avergonyits. El rei els va fer dir:
     —Quedeu-vos a Jericó fins que us hagi crescut la barba. Després ja tornareu.
    6 Els ammonites es van adonar que havien provocat David i enviaren missatgers a contractar vint mil mercenaris dels arameus de Bet-Rehob * i dels arameus de Sobà, * mil homes del rei de Maacà i dotze mil del rei de Tob. * 7 David ho va saber i envià Joab amb les tropes escollides. * 8 Els ammonites sortiren a combatre i van formar en ordre de batalla davant la porta de la ciutat, mentre els arameus de Sobà i els de Rehob i la gent de Tob i de Maacà prenien posicions a camp obert. 9 Llavors Joab, en veure’s amenaçat pel davant i pel darrere, va fer una tria de les millors tropes d’Israel i va formar una línia enfront dels arameus. 10 La resta de les tropes les confià al seu germà Abisai, perquè s’enfrontessin amb els ammonites, 11 tot dient-li:
     —Si ens guanyen els arameus, vine a auxiliar-me, i si us guanyen els ammonites, vindré jo a ajudar-te. 12 Sigues fort i lluitem amb coratge per amor del nostre poble i de les ciutats del nostre Déu. I que el Senyor faci el que li sembli millor!
    13 Joab, amb la seva tropa, es va llançar a l’atac contra els arameus, i aquests van fugir. 14 Quan els ammonites veieren que els arameus fugien, ells també van fugir davant d’Abisai i entraren a la ciutat. Joab va suspendre la campanya contra els ammonites i se’n tornà a Jerusalem.